Teamcoaching

Paardencoaching is zeer geschikt voor teams of andere groepen. Je kunt denken aan teamtraining, teambuilding of een leuk groeps- of familie-uitje. Met behulp van het paard bekijk ik hoe de samenwerking is binnen het team:

  • Wat is ieder zijn plek in de groep, welke rol neemt hij/zij in.
  • Welke kwaliteiten hebben de deelnemers en wat zijn hun uitdagingen.
  • Wat zijn de kwaliteiten en aandachtspunten van de groep, welke punten kunnen er verbeterd worden en welke mogen er juist versterkt worden.

Een paard geeft via lichaamstaal feedback, zonder oordeel, puur in het hier en nu. De coach observeert wat er bij paard en mens gebeurt en maakt hierin lijnen naar het dagelijks leven privé- en werkgerelateerd. De teamleden observeren elkaar ook en leren elkaar hierdoor op een hele andere manier kennen. Kennen in de puurste vorm.

Door interventies te plegen kan het team dat inzichten heeft gekregen, zijn gedrag aanpassen en zien en ervaren wat er dan gebeurt. Teamcoaching met paarden is hierdoor extra waardevol. Want het mooie binnen Paardencoaching is dat je bij een paard iedere 30 seconden een nieuwe kans krijgt.

Van alles wat je hoort onthoud je 10%. Van alles wat je hoort en ziet onthoud je 20%. Op het moment dat je het zelf gaat ervaren onthoud je 90%.

Ik ben aangesloten bij het Centrum voor Paardencoaching, met mijn collega’s kunnen we teamcoaching in het gehele land aanbieden. Locaties met een binnenbak, buitenbak, locaties met een kantine, er is van alles mogelijk. Via een vrijblijvend telefoongesprek kan ik inventariseren wat je wensen zijn en zo een passend programma organiseren.

Teamcoaching Blog: ” Plezier gaat niet ten koste van het doel ” lees hier