Paarden

Ik werk op een locatie in Arnhem Noord en op mijn eigen locatie in Rheden met verschillende paarden.

Alle paarden zijn zo natuurlijk mogelijk gehuisvest. Leven 24 uur per dag en 7 dagen in de week in een veilige en harmonische kudde. De paarden waar ik mee samenwerk zijn allen zeer vriendelijk en in balans. Alleen de paarden die in balans zijn en ook bereidwillig zijn om mee te werken in een coachsessie neem ik mee voor een sessie.

Ik coach naast mijn eigen locaties ook op andere locaties van collega’s of mensen met eigen (verzorg)paarden.

 

De paarden co-coach Anoa

Anoa mag sindskort het paardencoach team komen versterken. Anoa is geboren in 2012IMG_0171 en mocht afgelopen jaren vooral nog jong paard zijn, tegenwoordig heeft hij laten weten ook graag te willen helpen. Anoa heb ik al vanaf veulen en zijn geboortedag kenmerkt hoe hij is. Nadat hij was geboren en de wei in mocht met zijn moeder, liep hij gelijk weg van zijn moeder om de wereld te ontdekken, zijn moeder rende hinnikend achter hem aan. Anoa is een heel nieuwsgierig paard, ondernemend en zeer zelfstandig. Een leider in de dop. Sociaal en gek op aandacht. Hij zorgt heel goed voor zichzelf en is een paard die grenzen op zoekt bij de ander. Een karaktervol paard wat gek is op spelen en aandacht.

 

De paarden co-coach Jimmy

Jimmy is een ruin uit 2000, jarenlang op de manege gelopen en menig kind leren20180901_190623 paardrijden. Een heel vriendelijk paard en open in contact. Jimmy is een heel sensitief paard die steun zoekt bij de mens. In een kudde zal hij bij angst eerder weglopen dan dat hij ernaartoe gaat. Hij staat sinds de zomer van 2018 aan ons huis en begint van een angstig volgzaam paard steeds meer dapperder te worden en zijn eigen mening te laten zien. Een lieverd voor jong en oud.

 

 

20160410_132906De paarden co-coach Droppie

Droppie is een 18-jarige ruin en staat op de locatie bij van Elferen. Droppie is een allemansvriend, gek op aandacht, heel lief en weet precies wie hij om zich heen heeft. Zo is hij met mijn dochter van 4 jaar heel zacht en lief en zal hij met rijden ook blijven voelen of ze haar balans nog heeft. Met oudere kinderen die prima kunnen rijden kan hij juist ook ondeugend zijn. Hij houdt van bewegen en spelen en kan heel hoog springen. In die 18 jaar heeft een boel meegemaakt. Hij heeft een heleboel kinderen leren paardrijden, hij ging mee met carnavalsoptochten en was altijd in voor iets leuks. Ook is hij meerdere malen hoefbevangen geweest, pijn en afzien heeft hij gekend, al die keren is hij altijd blijven vechten en kwam hij er weer bovenop. Droppie kan met zijn levenswijsheid en goudeerlijke karakter ook mensen die angst hebben voor paarden goed coachen.​​​

 

20160410_132855​​​De paarden co-coach Layca

​Layca is een 8-jarige merrie en is ook gehuisvest op de locatie bij van Elferen. Layca is een hele lieve en zachte merrie, ze is zorgzaam, houdt van aandacht en is gek op eten. Laat je haar kiezen wat ze wil dan is het eten of knuffelen. Layca heeft een veulen grootgebracht op een hele prettige, rustige, duidelijke en zorgzame manier. Layca heeft ook menig kind leren paardrijden, tevens kan ze voor de koets en heeft ze vele ritjes gemaakt. Layca staat 24/7 buiten gehuisvest in een weiland met schuilstal in een kudde met meerdere kleine pony’s. In de kudde staat ze redelijk hoog in rang.