Paarden

Ik werk op mijn eigen locatie in Rheden met vier verschillende paarden.

Alle paarden zijn zo natuurlijk mogelijk gehuisvest. Leven 24 uur per dag en 7 dagen in de week in een veilige en harmonische kudde. De paarden waar ik mee samenwerk zijn allen zeer vriendelijk en in balans. Alleen de paarden die in balans zijn en ook bereidwillig zijn om mee te werken in een coachsessie neem ik mee voor een sessie.

Ik coach naast mijn eigen locaties ook op andere locaties van collega’s of mensen met eigen (verzorg)paarden.

De paarden co-coach Anoa

Anoa geboren in 2012 is de leider van de kudde. Een heel lief, nieuwsgierig, karaktervol en puur paard. Wanneer er nieuwe mensen op het terrein zijn komt hij als een van de eerste kijken wie het zijn. Anoa heb ik al vanaf veulen en zijn geboortedag kenmerkt hoe hij is. Nadat hij was geboren en de wei in mocht met zijn moeder, liep hij gelijk weg van zijn moeder om de wereld te ontdekken.Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is eb-20210209-0605-insta.jpg Zijn moeder rende hinnikend achter hem aan. Anoa is altijd een leider in de dop geweest en is sinds we in Rheden wonen de leider van de kudde. Hij neemt zijn taak van leider zijn serieus. Wanneer er een paard uit de kudde is, staat hij constant op de uitkijk. Anoa is groot in het afgeven van signalen en laat heel duidelijk merken of hij iets wel of niet prettig vindt. Hij is gek op aandacht en wanneer hij genoeg afwisseling krijgt coacht hij graag.

 

 

 

De paarden co-coach Jimmy

Jimmy is een ruin uit 2000, jarenlang op de manege gelopen en menig kind leren paardrijden. Een heel vriendelijk en lief paard. Jimmy is heel sensitief en zoekt snel steun bij de Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is eb-20210209-0565-insta.jpgmens. In een kudde zal hij bij angst eerder weglopen dan dat hij ernaartoe gaat. Hij staat sinds de zomer van 2018 aan ons huis en begint van een angstig volgzaam paard steeds meer dapperder te worden en zijn eigen mening te laten zien. Ook in de kudde zien we hem steeds meer spelen en het avontuur op zoeken. Op buitenrit of met springen wordt hij echt een cross pony. Een lieverd voor jong en oud.

​Kinderen met een passend gewicht mogen in de coaching ook op hem zitten.

 

 

De paarden co-coach Vincent

Vincent de kleinste van het stel en het dapperste paardje van allemaal. Een paardje die heel goedDeze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img-20210219-wa0016.jpg voor zichzelf zorgt en goed zijn eigen ding kan doen. Heerlijk eigenwijs en altijd wel in voor aandacht. Hij is slim en weet altijd precies wanneer de stroom er af is, dan eet hij direct het gras onder de draad door. Als een echte shetlander gek op eten. Vincent is gek op kinderen en aandacht, een lieverd voor jong en oud. Hij kan soms heerlijk speels worden.

In de paardencoaching mogen kinderen met een passend gewicht ook op hem zitten.