Gemma

Over Gemma Awater: twee passies die samenkomen

Ik ben Gemma Awater (1983). Moeder van drie van binnen en buiten prachtige kinderen en vrouw van Daniel Awater. Samen wonen we in Rheden op een prachtige plek met paarden aan huis. Ik ben een levensgenieter en help graag mensen op weg om ook van zichzelf en het leven te genieten. Als klein meisje al was ik erg betrokken met kinderen, mensen en dieren om me heen. Ik heb met mensen met een beperking gewerkt, in het speciaal onderwijs en jarenlang op het Vrijeschool basisonderwijs. Kinderen begeleiden in hun ontwikkeling vond ik een zeer dankbare en bijzonder mooie taak. Toen onze eigen kinderen werden geboren heb ik voor kwaliteit van mijn gezin gekozen en ben ik gestart met een kinderopvang aan huis. Tot de zomer 2018 heb ik naast mijn eigen kinderen ook gastkinderen een basis gegeven waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Inmiddels werk ik parttime weer in het vrijeschoolonderwijs.​

Naast dat ik het omgaan met mensen en kinderen zeer prettig vind heb ik ook een passie voor dieren met in het bijzonder voor paarden. Ik heb jarenlang een paard gehad waarbij het contact zo bijzonder was geworden dat we met rijden geen zadel of hoofdstel meer nodig hadden. Vandaag de dag heb ik een jong paard dat ik vanaf dag één ken, ik hoef hem maar te roepen en hij komt gelijk naar me toe. Vanuit Natural Horsemanship ga ik met de paarden om. Mijn paard leeft op een zo natuurlijk mogelijke manier. In al die jaren hebben paarden mij ontzettend veel geleerd en gebracht. Bij paarden kun je altijd terecht, ze zijn zo puur en open.

Wat paarden je kunnen leren en brengen wil ik graag ook overdragen naar mensen. De bijzondere en helende krachten die zij bezitten is nauwelijks te bevatten. Ik ben in december 2016 afgestudeerd aan de opleiding Cognitief Coachen met Paarden™ van het Centrum voor Paardencoaching. Mensen coachen met hulp van het paard. Voor mij valt dit allemaal op zijn plek, twee passies die samenkomen.

Begin augustus 2017 heb ik de vervolgopleiding Ik met PK gehaald bij het Centrum voor Paardencoaching waarbij ik mensen trajecten kan aanbieden. In mei 2018 heb ik de KIDS met PK opleiding afgerond. En in november 2019 de ANDERS LEREN MET PAARDEN cursus. Ook kinderen kan ik mooie waardevolle trajecten aanbieden.

Sinds 2018 ben ik tevens docent aan de opleiding “Cognitief Coachen met Paarden’ van het Centrum voor Paardencoaching.

 
IMG_2572 De top vijf kwaliteiten die mijn omgeving mij heeft gegeven zijn: zorgzaam – liefdevol – open – geduldig – creatief.

Wat mensen over mij zeggen:
– Gemma is oprecht begaan met het welzijn van de mensen om haar heen.
– Kundige, inlevende, enthousiaste vrouw met de juiste intenties.
​- Gemma is een vriendelijke, zorgzame vrouw die goed kan luisteren en zonder oordeel met je mee kan denken.
– Gemma is eerlijk en open, ze durft mensen aan te moedigen op een positieve manier. Ze is vastberaden. Haar capaciteiten als juf – zelfvertrouwen, stevig voor een groep staan – zullen ook zeker van pas komen bij het begeleiden van teams. Haar warmte en liefde zullen mensen oppikken om vertrouwen in haar te hebben.

deflogo-coachcvpc-patroon

Ik verheug me erop om samen met een paard mensen een stap verder te helpen in hun eigen groeiproces, ze te helpen inzichten te verwerven en hun bewustzijn te vergroten.