KIDS met PK
Coaching voor kinderen en jongeren: KIDS met PK
Zo haalt je kind met paardenkracht het beste uit zichzelf!
Herken je dit?
- Voelt jouw kind zich regelmatig onzeker?
- Merk je dat jouw kind in veel situaties niet zichzelf is?
- Heeft hij het gevoel ‚anders’ te zijn?
- Heeft hij moeite met veranderingen?
- Heeft hij moeite om met (negatieve) gevoelens om te gaan?
- Heeft hij vaak een “vol hoofd”?
En zou je willen dat het zo zou zijn:
- Je kind voelt zich sterk en zelfverzekerd
- Je kind kan volledig zichzelf zijn, ook buitenshuis
- Je kind wordt geen meeloper maar blijft bij zichzelf
- Je kind kan voor zichzelf opkomen
- Je kind heeft waardevolle sociale contacten
Veel kinderen kunnen wel wat meer (paarden)kracht in hun leven gebruiken om volledig zichzelf te kunnen zijn en het beste uit zichzelf te halen.
Hoe was dat voor jou toen jij jong was? Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij zelf als kind al het volgende had geleerd:
- Hoe je om moet gaan met stress
- Hoe je vertrouwen in jezelf kan hebben
- Hoe je het beste om kan gaan met negatieve gedachten
- Hoe je je hoofd leeg kan maken na een drukke dag
- Hoe je nare ervaringen kan verwerken
- Hoe je om kan gaan met gevoelens als angst, woede en verdriet
Als je dit als kind al had geleerd, zou dat het leven voor jou niet veel makkelijker hebben gemaakt?
Het leven bestaat (helaas) niet alleen uit rozengeur en maneschijn. Het leven is onlosmakelijk verbonden met tegenslagen, verlies en veranderingen. Natuurlijk zouden we onze kinderen het liefst hier tegen beschermen. Maar we hebben geen invloed op wat er in de wereld gebeurt. Wat je wél kan doen is je kind zo goed mogelijk voorbereiden op de wereld.
De wereld waarin kinderen tegenwoordig opgroeien bevat heel veel prikkels en stress. Er wordt veel van kinderen verwacht, op school, in sociale situaties en in de maatschappij. Ze worden continu blootgesteld aan prikkels, zowel in hun directe omgeving als via internet. Het is hierdoor voor veel kinderen moeilijk om zichzelf staande te houden.
Veel kinderen krijgen hierdoor last van een „vol hoofd”. Een hoofd dat overuren maakt en zorgt voor onrust of onzekerheid. Het gevolg kan bijvoorbeeld zijn dat kinderen hierdoor slecht kunnen slapen, zich moeilijk kunnen concentreren, onderpresteren op school of heel onrustig zijn.
Naast drukte in hun hoofd ervaren veel kinderen ook heftige gevoelens, waarvan ze niet weten wat ze er mee aan moeten. Ze voelen zich boos, verdrietig, angstig of machteloos. Gevoelens die vaak opgeroepen worden door wat ze om zich heen zien gebeuren en wat ze meemaken. Veel kinderen weten niet hoe ze hier mee om moeten gaan. Ze kroppen hun gevoelens op of projecteren ze op de mensen in hun omgeving. Dit kan zich uiten in verlegenheid, teruggetrokkenheid, onzekerheid en/of driftbuien, huilbuien, afreageren op familieleden. Bij pubers kan dit ook leiden tot gebruik/misbruik van alcohol, drugs, medicijnen, sigaretten en sex.
Als een kind leert om beter om te gaan met alles wat er zich binnen in hem afspeelt, dan geeft dat veel rust en zelfvertrouwen.
Wat kinderen nodig hebben om in de toekomst om te gaan met alles wat het leven ze zal brengen, is een effectieve manier om om te gaan met gedachten en gevoelens. Als je kind geen last meer heeft van een vol hoofd, dat druk is met allerlei piekergedachtes, dan heeft het ruimte om in contact te komen met zichzelf. Als je kind weet hoe hij om moet gaan met (heftige) gevoelens dan krijgt hij ruimte om de dingen te doen die er voor hem echt toe doen in zijn leven of voor zijn toekomst. Kortom, als je kind leert hoe hij met zichzelf om kan gaan, dan kan hij echt zichzelf zijn.
Het goede nieuws is dat het heel goed mogelijk is voor kinderen en jongeren om dit te leren! De meeste ouders hebben deze vaardigheden pas op latere leeftijd geleerd. We zijn zo gezegd door schade en schande wijs geworden… Gun je kind nu de kans om op jonge leeftijd al te leren hoe je met (negatieve) gedachtes en gevoelens om kan gaan.
Het KIDS met PK model is ontworpen om kinderen en jongeren te leren om te gaan met (negatieve) gedachtes en gevoelens, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen!
In het KIDS met PK model volgen we 3 stappen, waarbij we paardenkracht inzetten om optimaal resultaat te bereiken. Het model is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de (kinder)psychologie en ontwikkeld door drs. Lonneke van Pelt (gz-psycholoog, BIG geregistreerd).
Dit leert je kind in het KIDS met PK programma:
- Hoe je om moet gaan met stress
- Hoe je vertrouwen in jezelf kan hebben
- Hoe je het beste om kan gaan met negatieve gedachten
- Hoe je je hoofd leeg kan maken na een drukke dag
- Hoe je nare ervaringen kan verwerken
- Hoe je om kan gaan met gevoelens als angst, woede en verdriet
Inhoud persoonlijk coachingstraject:
- 6 individuele sessies paardencoaching door een KIDS met PK kindercoach
- tussendoor oefeningen die je thuis kan doen, uiteraard worden de ouders hierbij betrokken
- bij oudere kinderen tussentijds online contact met de coach en online opdrachten
- bij jongere kinderen tussentijds contact tussen coach en ouders
- voor kinderen en jongeren van 8-18 jaar
- ervaring met paarden is niet nodig, er wordt niet op de paarden gereden
Is dit wat voor mijn kind of niet?
Ik help je graag om er achter te komen of het KIDS met PK programma past bij jouw kind. Dit doen we in een persoonlijk (gratis en vrijblijvend) telefoongesprek. Hierin krijg je meer informatie over het programma en wordt besproken of dit passend is voor het betreffende kind. Daarna volgt een persoonlijke kennismaking tussen het kind, de ouders, de coach en de paarden. Tijdens deze kennismaking zal een uitgebreide intake plaatsvinden. Pas na afloop van de intake beslissen kind, ouders en coach of ze met het KIDS met PK programma gaan starten
sinds okt 2019 is Vergoeding via de gemeente (vanuit Jeugdwet en WMO) mogelijk.
Ingekochte gemeentes: – Westervoort- Renkum – Arnhem –
Via PGB is vergoeding ook via andere gemeentes mogelijk.
“Onze dochter (9) is in augustus 2020 gestart bij Gemma. In eerste instantie voor coaching om misschien later ook spelling op te pakken.
Best spannend, want eerdere trajecten bij andere instanties leken maar niet te helpen en gaven juist veel weerstand en extra onzekerheid bij haar.
Maar vanaf de eerste kennismaking met Gemma, de paarden en de kippen was het goed. Ze voelde zich fijn en wilde het liefst vaker dan een keer in de week komen.
Gemma’s rustige, begripvolle benadering, zonder oordeel, zorgde ervoor dat onze dochter al snel stappen ging maken. Beter kon begrijpen wat er bij haar gebeurde en voorzichtig ook het geleerde begon toe te passen. Met vallen en opstaan…
Omdat ze na schooltijd kwam, was ze vaak moe en onrustig bij het brengen. Maar dat leek van haar af te vallen zodra ze de paarden zag. Met als gevolg dat ik een blij en uitgerust kind weer mee naar huis kon nemen na de sessie.
Gemma ziet heel scherp wat er speelt bij een kind en weet hier goed op in te spelen.
Onze dochter wil het liefst altijd bij Gemma blijven komen.”