Blog

Vergoeding via de gemeente mogelijk

Ik ben als onderaannemer gestart bij Equikids & Coaching!!
http://www.equikidscoaching.nl/

Zij zijn door de gemeente Arnhem e.o. ingekocht als zorgaanbieder en via hun kunnen mijn cliënten die een traject gaan volgen een vergoeding krijgen van de gemeente vanuit de Jeugdwet en WMO. Het aanvragen van de zorg loopt via het sociaal wijkteam of een externe deskundige zoals huisarts, psycholoog, jeugdbescherming.

Zoooo blij mee!!

Elk kind of jongere met uitdagingen en zorgen kan nu ook bij mij terecht. Ik mag ze dan wekelijks minimaal een half jaar lang begeleiden.

Een meisje is inmiddels gestart, naast uitdagingen op sociaal emotioneel vlak ook grote uitdagingen op cognitief gebied, naast coaching geef ik haar nu ook bijles te/met paard.

Mijn expertise als leerkracht en paardencoach komt nu samen en wat is het dankbaar werk om zo’n meisje te zien stralen als dingen haar WEL lukken.

Afgelopen tijd konden helaas vele kinderen niet bij mij terecht doordat ik geen contract had met de gemeente, ik stuurde ze dan door naar Equikids & coaching en per toeval kwam ter sprake om samen te werken en dat is nu gewoon gelukt!

Super fijn! op naar nog veel meer gelukkige kinderen/jongeren.

Hier een foto van mijn fijne collega’s die werken vanuit Arnhem

equikids

Terugblik en vooruitblik

Terugblik en vooruitblik

2018
Jeetje wat een dynamisch jaar was dat voor ons.
Een jaar vol veranderingen, m.n. In het laatste kwartaal.
Een jaar waarin onze droom uitkwam.
Een jaar van afscheid
Een jaar van uit je comfort zone stappen
Een jaar van stappen zetten naar je droom
Een jaar van vernieuwing.
Een jaar vol nieuwe ontmoetingen
Een jaar vol hard werken, afzien en tegelijkertijd genieten.
Een jaar van vertrouwen

In de lente van 2018 lieten wij het universum weten dat we klaar waren om stappen te zetten richting onze droom. Ik liet ouders van de gastkinderen weten dat ik zou gaan stoppen met de opvang. Nog geen week later kwam ons nieuwe huis op funda.

Afscheid nemen doet pijn en tegelijkertijd is het ok. We hebben prachtige jaren gehad in de wijk Alteveer. Ontzettend genoten van de kinderen die ik mocht zien opgroeien thuis in de gastouderopvang. Ik stopte op een hoogtepunt.

Was dat makkelijk?…….nee zeker niet.

We hadden het fijn, lieve mensen om ons heen, fijn inkomen. Een hele comfortabele situatie. We hadden het goed en toch was er die droom. Om die droom te gaan waarmaken moesten we stappen zetten buiten die comfortabele situatie.

En weet je wat nu grappig is, die eerste stappen zijn niet makkelijk, zijn oncomfortabel, zijn onzeker, maar het doel die droom, die waarden, daar doe je het voor. En als je die bereikt hebt dan klopt het. Dan is het thuiskomen.

Ook in de paardencoachsessies kom ik het steeds weer tegen. Coachees staan op een kruispunt, worden zich bewust van patronen en kunnen dan kiezen. Kies ik om toch die reep chocolade op te eten wat me op dat korte moment een fijn gevoel geeft maar op langer termijn onprettig gevoel doordat ik me bv. dik voel, of moe. Of kies ik om op korte termijn af te zien door niet de chocolade te pakken en me op langere termijn wel beter te voelen doordat ik het niet heb gedaan en meer energie heb en minder dik etc.
Dit is natuurlijk een voorbeeld, ieder zal iets hebben bv. een sigaret of een reactie die op korte termijn oplucht maar op langere termijn je verder weg brengt van je waarden. Je bewust worden van je automatische piloot en je bewust worden dat je altijd een keuze heb, maakt dat je kunt groeien en maakt dat je het leven kunt leiden dat je wilt leiden.

Wij wonen nu in Rheden waarin onze droom is uitgekomen om op een prachtige plek te wonen met veel natuur en ruimte om ons heen. Waar mens en dier zichzelf mag en kan zijn en kan genieten van al het moois dat er is. Onze plek is nog lang niet af, sterker nog we kamperen nog in ons huis doordat we nog volop aan het klussen zijn, maar man wat is het gaaf als er telkens weer iets meer af is.

In 2018
ben ik weer part-time vrijeschool leerkracht geworden in Wageningen.
Ben ik het docententeam van het Centrum voor Paardencoaching gaan versterken.
Ben ik verhuisd naar Rheden.
Ben ik trotse eigenaar van twee fantastische paarden geworden.
Heb ik een heel aantal mensen mogen begeleiden op hun reis naar Geluk en persoonlijke ontwikkeling.
Ben ik als organisator gestopt met de tweedehands kinderkleding beurs Altenieuw
Ben ik gestopt met de gastouderopvang Kabouter Timpethuis.
Is onze dochter en jongste zoon verhuisd van vrijeschoollocatie naar Arnhem Noord

2019

2019 zal in teken staan van stabiliteit en rust.
Doorgaan met klussen om van ons huis een nog fijner thuis te maken.
Naast werk en gezin ook juist ruimte te maken voor mezelf.
Rijden met Anoa door de prachtige Veluwe.
Leuke dingen doen met manlief en de kinderen.
Meer hulp accepteren door een verzorgster erbij te nemen voor de paarden en een pensionpaard erbij.
Mensen en kinderen helpen met hulp van de paarden.
Kennis delen met de paardencoach studenten.
Kinderen op weg helpen in hun ontwikkeling op school.
En verder heb ik nog een heleboel plannen om flyers te maken en scholen aan te schrijven om leerkrachten d.m.v. intervisie en teamcoaching de paardenbak in te krijgen.
En tevens plannen om meer Paardencoach Proeverijen/Workshops te organiseren ook voor kinderen en gezinnen.
En plannen om uit te zoeken hoe ik voor ouders dingen vergoed kan krijgen d.m.v. PGB. bv.

Ik heb zin in 2019
Laten we er een prachtig jaar van maken waarin Genieten voorop staat!
Genieten van de kleine en grote dingen.

Ps: wat zijn jouw voornemens voor 2019? en hoe hoog schat jij in op een schaal van 0 tot 10 dat je het ook gaat doen?20181013_164529

Workshop: “Het kind ( paard) als spiegel”

NIEUW – NIEUW – NIEUW

Op 18 april van 19:00 tot 21:30u  en op 13 mei van 9:30 – 12:00u voor 35,- p.p.

Ze zitten al half vol, wacht niet te lang met inschrijven!

 

Workshop: Het kind (paard) als spiegel

Voor leerkrachten, ouders, opvoeders, gastouders, kdv en psz medewerkers, voor iedereen die verbonden is met het kind.

Zondag 25 februari van 9:30 – 11:30u in Arnhem
30,- p.p incl BTW.

Wat is de boodschap van het paard of ook wel wat is de boodschap van het kind?

Tijdens coachsessies maak ik geregeld mee dat paarden de mens een spiegel voorhouden en geregeld komt het voor dat wanneer de mens ontdekt wat dit is, dat ze het ook herkennen bij hun kind of de kinderen waarmee ze verbonden zijn in hun werk of omgeving.

In deze workshop, met maximaal 6 personen, gaan we kijken en ervaren wat het paard ieder wil vertellen. En maken we een koppeling naar het kind in jouw leven.

Paarden zijn zeer sensitieve dieren en voelen feilloos aan wat er diep van binnen (onbewust) bij jou speelt. Kinderen hebben die sensitiviteit ook en willen je vaak meer vertellen dan je eigenlijk denkt. Vaak zijn we niet bewust van onze innerlijke processen en zijn het de kinderen en paarden die ons hier bewust van willen maken. Inzicht krijgen in jezelf brengt direct verandering in gedrag bij het paard en kind.

In deze workshop leer je jezelf beter kennen op een ontspannen ervaringsgerichte manier.
Kinderen en paarden zijn zeer waardevolle leermeesters.

Ben jij ook nieuwsgierig welke schat er verborgen zit in de boodschap van de paarden? meld je aan!

Wil je deze workshop aan iemand cadeau geven? P-Aard Paardencoaching heeft ook cadeaubonnen beschikbaar!

P-Aard Paardencoaching
http://www.p-aard.nl
facebook.com/pAardpaardencoaching/
gemmaawater@gmail.com

Workshop het kind (paard) als spiegel

Teamcoaching

 

Plezier gaat niet ten koste van je doel.

Woensdag heb ik een teamcoaching begeleid samen met mijn collega’s van het Centrum voor Paardencoaching op de prachtige locatie van ‘Van Stal’ in Amstelveen.

Een dag met een gouden randje.

In de ochtend hadden we de groep verdeeld in drie kleinere groepen. Elke deelnemer kreeg een korte individuele sessie waarin er zeer mooie inzichten naar boven kwamen. De collega’s observeerden mee, gaven terug wat ze zagen en leerden elkaar op die manier op een veel intensere manier kennen. Het was mooi dat de deelnemers eigenlijk niet anders konden zijn dan zichzelf. Een paard brengt je naar jezelf en laat die krachten die je in je hebt naar boven komen. Tegelijkertijd komen de uitdagingen en valkuilen ook naar boven, het kon confronterend zijn en tegelijkertijd zo leerzaam.

Begin middag kregen de deelnemers de uitdaging om in diezelfde kleine groep een 20170927_144439groepsopdracht te doen zonder enige voorbereiding. Prachtig om te zien wat er in de groep gebeurde, wat voor rollen ieder innam, of ze een groep vormden, of ze een gezamenlijk doel hadden etc. Er werd gelachen, er werd hard gewerkt en heel veel ervaren.

En toen kwam het gouden randje. We gingen de buitenbak in waar het zonnetje scheen. De groep werd heringedeeld tot twee grotere groepen, die ieder voor elkaar een parcours uitzette om vervolgens af te leggen. Het was ongelooflijk mooi om te zien hoe ieder de inzichten die ze hadden verworven gingen toepassen. Deelnemers haalden bij elkaar de krachten naar boven en lieten ze die ook toepassen. Er werden afspraken gemaakt, er werd lang overlegd en de gemaakte afspraken werden in praktijk ook echt toegepast. De groep had hun doel zo duidelijk voor ogen en wist zo mooi wat ieder zijn positie was dat het paard eigenlijk niet anders kon dan zich aansluiten.

De teams werden absoluut Teams met PK.

De deelnemers hadden ontzettend veel plezier met elkaar, er werd gelachen er werden Yells gemaakt er werd geapplaudisseerd, de energie was op tientallen meters afstand te voelen. Toen het eerste groepje met succes de opdracht had vervuld kwamen de 3 paarden in de wei ernaast aangegaloppeerd.

We maken het niet vaak mee dat mensen in staat zijn om diezelfde dag de verworven inzichten ook echt toe te passen. Deze mensen nemen een ervaring mee om nooit te vergeten, als team zijn ze nog dichter bij elkaar gekomen en weten ze waar de leerpunten liggen.

De deelnemers lieten vele verworven inzichten horen, een van de inzichten die ik graag wil delen, is dat plezier niet ten kosten hoeft te gaan van het doel. In tegenstelling zelfs. Plezier maakt dat je als team in een flow kan komen en het doel vervolgens veel makkelijker te bereiken is.

Bedankt mensen dat jullie met zoveel openheid, vertrouwen in jezelf en elkaar deze dag tot een prachtige dag hebben gemaakt vol ontwikkeling. Bedankt Puck, Wolkje, Mobi, Captain, Hagel en Toon voor jullie waardevolle lessen! Bedank “van Stal” voor het gebruiken van jullie prachtige locatie. Bedankt collega’s van het Centrum voor Paardencoaching voor de superfijne samenwerking!

Op naar vele mooie teamsessies waar ik ondertussen ook ontzettend veel van leer en geniet.

IK met PK weekend

IK met PK weekend.

20170826_105422Wat hebben we een bijzonder, mooi en intensief weekend gehad in het prachtige Limburg op de paradijselijk locatie van Tres Bien Paardencoaching.
De kudde paarden is hier zo in balans, de sfeer zo goed en de paarden zo welwillend om te helpen Een genot om hier te mogen coachen.

20170826_111855Op zaterdag hebben we veel tijd besteed aan het IK met PK model en ACT met een aantal oefeningen met de paarden en op zondag heeft elke deelnemer een individuele sessie gehad.

 

20170826_180355In de nacht van zaterdag op zondag kon iedereen slapen met de geluiden van paarden om hun heen, was het niet vanuit hun slaapkamer, dan was het heel dichtbij vanuit hun tentje.

Elke deelnemer ging met een unieke ervaring, nieuwe inzichten en meer handvatten naar huis.
Ik heb echt genoten, bedankt voor de fijne samenwerking Nina! en bedankt paarden voor jullie prachtige bijdrage!

20170827_113647