Teamcoaching

 

Plezier gaat niet ten koste van je doel.

Woensdag heb ik een teamcoaching begeleid samen met mijn collega’s van het Centrum voor Paardencoaching op de prachtige locatie van ‘Van Stal’ in Amstelveen.

Een dag met een gouden randje.

In de ochtend hadden we de groep verdeeld in drie kleinere groepen. Elke deelnemer kreeg een korte individuele sessie waarin er zeer mooie inzichten naar boven kwamen. De collega’s observeerden mee, gaven terug wat ze zagen en leerden elkaar op die manier op een veel intensere manier kennen. Het was mooi dat de deelnemers eigenlijk niet anders konden zijn dan zichzelf. Een paard brengt je naar jezelf en laat die krachten die je in je hebt naar boven komen. Tegelijkertijd komen de uitdagingen en valkuilen ook naar boven, het kon confronterend zijn en tegelijkertijd zo leerzaam.

Begin middag kregen de deelnemers de uitdaging om in diezelfde kleine groep een 20170927_144439groepsopdracht te doen zonder enige voorbereiding. Prachtig om te zien wat er in de groep gebeurde, wat voor rollen ieder innam, of ze een groep vormden, of ze een gezamenlijk doel hadden etc. Er werd gelachen, er werd hard gewerkt en heel veel ervaren.

En toen kwam het gouden randje. We gingen de buitenbak in waar het zonnetje scheen. De groep werd heringedeeld tot twee grotere groepen, die ieder voor elkaar een parcours uitzette om vervolgens af te leggen. Het was ongelooflijk mooi om te zien hoe ieder de inzichten die ze hadden verworven gingen toepassen. Deelnemers haalden bij elkaar de krachten naar boven en lieten ze die ook toepassen. Er werden afspraken gemaakt, er werd lang overlegd en de gemaakte afspraken werden in praktijk ook echt toegepast. De groep had hun doel zo duidelijk voor ogen en wist zo mooi wat ieder zijn positie was dat het paard eigenlijk niet anders kon dan zich aansluiten.

De teams werden absoluut Teams met PK.

De deelnemers hadden ontzettend veel plezier met elkaar, er werd gelachen er werden Yells gemaakt er werd geapplaudisseerd, de energie was op tientallen meters afstand te voelen. Toen het eerste groepje met succes de opdracht had vervuld kwamen de 3 paarden in de wei ernaast aangegaloppeerd.

We maken het niet vaak mee dat mensen in staat zijn om diezelfde dag de verworven inzichten ook echt toe te passen. Deze mensen nemen een ervaring mee om nooit te vergeten, als team zijn ze nog dichter bij elkaar gekomen en weten ze waar de leerpunten liggen.

De deelnemers lieten vele verworven inzichten horen, een van de inzichten die ik graag wil delen, is dat plezier niet ten kosten hoeft te gaan van het doel. In tegenstelling zelfs. Plezier maakt dat je als team in een flow kan komen en het doel vervolgens veel makkelijker te bereiken is.

Bedankt mensen dat jullie met zoveel openheid, vertrouwen in jezelf en elkaar deze dag tot een prachtige dag hebben gemaakt vol ontwikkeling. Bedankt Puck, Wolkje, Mobi, Captain, Hagel en Toon voor jullie waardevolle lessen! Bedank “van Stal” voor het gebruiken van jullie prachtige locatie. Bedankt collega’s van het Centrum voor Paardencoaching voor de superfijne samenwerking!

Op naar vele mooie teamsessies waar ik ondertussen ook ontzettend veel van leer en geniet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s